Aktualności
23.082018

Dzień Otwartych Drzwi Cukrowni w Strzelinie

Po ogromnym sukcesie, jakim zakończyły się ubiegłoroczne Dni Otwartych Drzwi w Cukrowni Strzelin, firma Südzucker Polska postanowiła po raz kolejny zaprosić mieszkańców regionu do zwiedzania zakładu produkcyjnego. Już 6 października, w godzinach 8:00 - 15:00, zwiedzający będą mogli obejrzeć proces powstawania Cukru Królewskiego, spacerując po terenie fabryki pod czujnym okiem doświadczonych przewodników.

dzien-otwarty-2-12-2017Wyposażeni w obowiązkowe kaski i stroje ochronne goście rozpoczną zwiedzanie Cukrowni w Strzelinie od zapoznania się z blisko 150-letnią historią tego miejsca. Dowiedzą się, jak w teorii wygląda proces tworzenia cukru, aby chwilę później móc zobaczyć go na własne oczy. Odwiedzający przyjrzą się z bliska poszczególnym etapom produkcji cukru, od transportu buraków, przez krojenie i pracę laboratorium, aż po strefę pakowania i magazyn gotowego produktu.

Na zakończenie wycieczki na najmłodszych zwiedzających czekać będą wyjątkowe pokazy naukowe. Jak zachowa się banan zanurzony w ciekłym azocie? Co stanie się z balonikiem w -200 stopniach Celsjusza? Jak domowym sposobem wykonać lampę z lawą? Na te i wiele innych pytań odpowiedzą szaleni naukowcy z fundacji Art of Science. Na wszystkich gości czekać będzie także stacja „Cukierkowo”, przy której dzieci własnoręcznie przygotują i ozdobią słodkie lizaki, cukierki oraz pyszne karmelki!

Grupy rozpoczną zwiedzanie o każdej pełnej godzinie, od 8:00 do 15:00. Liczba miejsc jest ograniczona, dlatego obowiązują wcześniejsze zapisy telefoniczne pod numerem 608 642 850 lub 606 501 415. W trosce o zapewnienie pełnego bezpieczeństwa odwiedzającym, na teren zakładu mogą wejść dzieci od 7 roku życia, wyłącznie pod opieką osoby dorosłej.

Ta strona używa cookies

Ze względu na ustawienia Twojej przeglądarki oraz celem usprawnienia funkcjonowania witryny www.suedzucker.pl zostały zainstalowane pliki cookies.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na ich używanie. Możesz to zmienić w ustawieniach swojej przeglądarki.

Więcej informacji w Polityce Cookies