Doświadczenie z przechowalnictwem rozpoczęte
Już po raz kolejny zespół Działu Surowcowego Südzucker Polska S.A. przygotował dla Państwa pryzmę, na której testujemy 3 różne rodzaje włóknin plus wariant kontrolny. Tym razem pryzma zlokalizowana jest w rejonie cukrowni Strzelin. Po około 50-60 dniach trwania doświadczenia sprawdzimy jak testowane włókniny chronią buraki w pryzmie. Wtedy też ocenimy ubytek masy korzeni i polaryzacji pod każdym rodzajem włókniny i porównamy go ze stratami na wariancie kontrolnym bez okrycia. Już teraz temperatura zarówno na zewnątrz jak i wewnątrz pryzmy jest monitorowana, by odnieść uzyskane wyniki do rozkładu temperatur jakie przyniesie nam tegoroczny okres przechowalnictwa buraków. Zachęcamy Państwa do śledzenia relacji z tego doświadczenia. W filmie poniżej możecie zobaczyć jak zabezpieczyliśmy buraki w pryzmie przechowalniczej – czy Wasze pryzmy wyglądają podobnie?